Hoppa till sidans innehåll

svenskbandy.se


För nionde gången av tio möjliga står det svenska damlandslaget som världsmästare. Detta efter att ha besegrat Ryssland i lördagens final med 3-1.
 
Den 4 mars inleds kvalet till Bandyallsvenskan, men först ska segrarna i Division 1 Övre- och Nedre Norrland göra upp om den sista kvalplatsen.
 
Trots att dramatiken i Bandyallsvenskan fortfarande är stor så står det nu klart hur spelordningen kommer att se ut i kvalet till herrarnas Elitserie.
 
Finland i semifinalen och efter gruppspelsmatchen var vi nog bereda på att finskorna skulle bjuda upp till en rivig finsk tango.
 
Det svenska damlandslaget är klara för en tionde raka VM-final. Detta efter att ha besegrat Finland med klara 9-1.
 
Intresset för Elitserien ökar. Den negativa trend som hållit i sig ett par år har vänt och allt fler tar sig till arenorna för att följa sporten från läktarplats. Jämfört med förra säsongen är ökningen fem procent i snitt för alla klubbar.
 
Om Oslo bjöd på perfekt bandyväder första dagen så var den andra dag helt i motsats, med regn och blåst.
 
Under torsdagskvällen avslutades åttondelsfinalerna i herrarnas SM-slutspel och nu står det klart att AIK Bandy och Vetlanda BK kommer att spela kvartsfinal.
 
Torsdagen bjöd på dubbla svenska storsegrar i VM. Detta då USA besegrades med 8-0 och Norge övervanns med 11-1.
 
Den 29 mars till den 5 april spelas herr-VM i ryska Irkutsk och nu har förbundskapten Michael Carlsson, tillsammans med sina assisterande förbundskaptener, tagit ut en första 25-mannatrupp inför mästerskapet.
 
Första speldagen bjöd Oslo på bästa förutsättningar för bandyspel, strålande sol och några minusgrader på en trevlig liten bandyarena, Voldsløkka, mitt i ett bostadsområde med bra is.
 
Det svenska damlandslaget lyckades kriga sig till VM:s andra uddamålsseger under den tidiga onsdagskvällen då Ryssland besegrades med 3-2 (2-2).
 
Ett ineffektivt svenskt landslag lyckades trots allt få en bra start på VM-äventyret i Oslo då Matilda Svenler gjorde matchens enda mål i 1-0-segern mot Finland.
 
Invigningen av bandy VM för damer blev en gemytlig tillställning i centrala Oslo på klassisk mark.
 
Nyligen samlade Svenska Bandyförbundets Plan- och Arena-kommitté drygt 70 intresserade aktörer i Borås och Uppsala för att prata anläggningsfrågor.
 

Sociala medier

 

 

Vädret Enskede

Postadress:
Gubbängen/Tallen IK - Bandy
Box 90213, Målkurvan 1
12023 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0868456176, 086047511
E-post: GT76bandy@gmail.com

Se all info